2013 - Whisper of zlyn

Sunday, June 30, 2013

to be more natural
 kita perlu sentiasa berfikiran positive untuk menjadi lebih baik 
dan tidak bersangka buruk 
dan boleh membawa dosa ..

berubah menjadi yang lebih baik dari seblumnya 
itu lebih baik daripada menunggu bulan jatuh ke riba..
menunggu kekesalan baru berubah

starting today we must say i will and stop saying i wish
if i will we push ourself to achieve what we want
and i wish we don`t take any way to get it ..
just you hope ..

i will get you !
haha 

 Hate ? Love ?    =O

2NE1: I hate youEpik High : Everybody hates me, but you love me and I love youBig Bang : I hate this love song2NE1: I love you (:

 
semalam JDT lawan Kelantan .
dan keputusannya 0-1 
kelantan won 

k . even kelantan menang pun tak perlulah nak kata johor bukan-2 ..
agak kurang ajar disitu .. :)
JDT .. dengan singkatan itu orang memainkan .. xpe la riak dan takbur sgt kn ..
menang dan kalah itu adat permainan beb ..
ok la dpt masuk final pun kan .. :D
next year ada lagi ..
insyallah rezeki itu ada di mana2 sahaja .. :)


-JANGAN SOSIAL SANGAT-

peringatan tu beb .. :)
bukan apa sekarang teknologi semakin maju dan dengan sekelip mata apa2 boleh terjadi ..
yang peringatan tu aku dapat .. weeehhhheeeeeeeee
haha .. sayang juga dia dekat aku ..
dia itu hanya aku tahu .. haha .. special .. :P
sangat .. haha ..
mesti la family member ..


KPOP

sekarang ini kpopper ramai dah tersedar .. :)
sedar dari apa ? tak perlu tahu la yang bukan kpopper .. hanya kami yang tahu ..
agak terkejut juga tiba2 kpopper2 semua post mcm tu .. :)
bila selidik .. ouh itu rupanya .. :D
alhamdulilah ..
take a time ok kpopper ..
i know u can do it .. jaz dlu pun mcm tu .. tapi sejak lps pmr tahun lps dah berkurangan ..
kita semua boleh ..
caranya ? emm 
jangan stalk bias kita .. haha ..
kalau kpopper lain post cter psl bias kita .. kita just tanya je kenapa ? apa terjadi ..
tapi jangan stalk or search la berita itu .. :)
nak minat boleh tapi jangan melebihkan seperti yang ada baca hari tu la .. :)
paham2 la kan  kpopper ..


MOOD ? PERASAAN ? HATI ?

emm .. tiada apa2 yang belaku ..
sendiri pun tak paham ..
cerita lah dengan kawan ? kawan ?
haha .. tak dapat dia nak menolong .. nak dengar pon diaorang tak nak ..
baru tanya A dah malas nak jawab ..
dah biasa dah .. :)
keep by myself .. 
solve by myself
itu lebih senang .. simpan je .. hehehe

yang berada didepan mata tak nampak .. yang jauh juga aku cari ..
so sekarang ..
tiada apa2 la .. :D

sedih setiap kali dapat result ..
tak tahu nak cakap .. cerita pun tak ada siapa yang nak bagi motivasi .
yang selalu bgi semangat papa roslan ..
tapi kadang2 dia sindih tu pedih seyh ..
mummy rahila pula kalau dia marah .. takut doe .. nak tanya pon sure takut ..

tapi cikgu kata 
nombor bukan la segalanya ..
nombor hanya sekadar angka ..
kita boleh berusaha lagi 
bukan kita tak boleh 
kita boleh bawa
cuma terpulang kepada diri masing2


menerima takdir .. jika itu takdirnya .. menerima dengan ikhlas tanpa sebarang rungutan ..
jika itu yang ditetapkan 
kita ambil 
jika itu milik kita
kita ambil
jika itu kita punya
kita ambil
jika itu hak kita
kita ambil




Sunday, May 26, 2013

A person that you admire
assalamualaikum .. 
teringat pula dekat soalan bi ..
ad tajuk pasal a person that you admire ..
at first i want to write essay about that tittle ..


after i think about 8 minutes and wrote about 2 paragraph then i decide to write new essay ..
haha .. crazy person ~
memang blank la nk jwab .. takut seyh bi ..
bwh 65 kne 1 cane..
mati aden ...

add maths , chemis , physic , bio 
entah apa2 je jwbnya .. merepek2 je byk
ok then ..
lupakan kejap pasal result nanti
lets we countinue the story .. haha
|
||
|||
||||


crush .. everyone have their own crush .. ceh mcm ayat bi yg aku buat essay tu la .. xD
mmg betul pun ramai sgt org ad crush ..
sampai kan datang yg over sgt2 .. haha
stalk fb , insta , keek , twitter , ask.fm n more .. what the ...
haha

apala yang dapatnya kalau stalk pon ?
dapat sakit hati je aku tengok korang .. :D

haha .. u read above ~
keep calm and love your crush ..
haha ..
cannot say anything lol .. sbb xmahir dlm ni .. nanti ad je yg xpuas hati kn ..
crush masing2 .. hati masing2 ..
so jaga la masing tapi yang penting itu jaga la tingkah laku masing2 ..


 WHO IS MY CRUSH ?
hehe ..
secret meh 

tak perlu nak tahu sebab friendship akan musnah ?
jenjengjeng
takot dia bace meh ..
wlaupun dia mcm dh tau ..
but control yourself and keep the secret


ok then .. see u on the next entry ~

Friday, May 10, 2013

hoihoi ..
rindu ? ceh wah melebih ..
k .. firstly .. assalamualaaikum comel2 , hensem2 ,cantik2 dll

dah lme xupdate sarang yang berabut ini ..
ada semut , anai2 bagai ..

nak tau tak .. tatabahasa bm aku mmg hancur exam hari rabu hari tu .. haha
serious wa cakap tu ..
blank gila part tatabahasa .. 
kesalahan ejaan pun blh xnmpk dh sah2 lg bersuluh ..

k tu .. lps tu sejarah paper 2 .. haru biru betul ...
why ? 
mmg la semua dok ckp tajuk2nya .. n then 
dpt soalan .. ada pasal rom n yunani .. emmm .. ambik la .. semua ternganga la jwb ..
yg paper 3 sebijik dgn soalan dlm buku kerja .. nsb baik aku sikit la .. sbb dh salin jwpannya .. haha ..

lepas tu tadi exam math pula ..
puhhhh ..
kitaorg punya graf beza2 ..
hope graf ak betul la .. sbb dh kira 3 kali doe ..
takut seyh .. klau slh tu maknenya bwh tu pun slh la .. huarghhh ..

next week on monday 
english paper 1 & 2 , SVK ..
haha ...
susah woo bi .. english broken betul la ..


selasa pula pendidikan Islam .. ahaha ..
igt sng ke ? tilawah keluarnya 3 pula tu ..
nsb la .. nk wt mcm mne kn ..
jwb je la ... apa lg .. study je apa yang patut ..
hope dpt la A+ tak pun A je pun dh bersyukur ..

harapan kali ini tiada fail ..:(

kimia woo hari jumaat .. haru betul la ...
bio , fizik n addmath next weeknya lg ... haha .. bestkn jadualnya ..
menangis tak berlagu waa klau ad fail lg

Saturday, April 13, 2013

about 3 day ago and morning today ..
hello .. assalamualaikum .. 
3 hari lepas mean hari rabu la kan .. k
hari rabu lawan choral speaking 
n keputusannya
sangat mengecawakan tau ! tau ke tak ni !
sedih seyh xmng . haha .. poyo ..
last year just lucky 

n next year pun xtau lagi msk lg ke tak .. rsa mcm xje .. sbb ckgu suruh train bdk2 junior .. erk eleyh.. bg la kitaorg ... next year tahun last doe ..
:3 .. apa2 pun the best experience at new school .. dapat jumpa bdk2 last year yg lwn .. :)


n minggu tu juga exam .. huaaaaa ..
terbaik la soalan2nya ...
supperB betul ..

tersangat la susah soalannya .. yg paling2 susah ADDMATH , KIMIA , FIZIK , BI 
peh peh peh ..
tak terkata nak jawabnya ..


n today 
ok look at the red circle .. haha .. byk gilo dia like .. junior n kwn ..
peh2 .. membalas dendam kot .. haha yang peting dh boom sama diaorg juga ..

ok n today buka keek .. 
peh comelnya tasha mansahar n syed shamim ..
ooo


tambahan pula , saya masuk kawad kaki bomba .. haha ..
agak funny right .. haha
mane taknya .. dh la xreti sgt kawad ..
hoho ..  n then dtg trus kne msk tapi xdiajar dulu .. mmg tonggang langgang la mula2
tapi sekarang dah ok .. juga ..
alhamdulilah la ..:)

Friday, April 5, 2013

JumAat



Assalamualaikum and annyeonghaseyo

tadi terjumpa ayat dibawah ini 
so bace la kejap ye 
dan renung2kan serta selamat beramal ..
:) 


Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.
Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.
Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.
Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.
Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan :)
 
hari ini jumaat

belajar last day before exam hari isnin ..
huaaaaaaaaaa .. haru betul ..
dh la study pun skit je .. dicepatkan hari isnin pula .. klau tak ari selasa ..
:3
sangat menyedihkan betul la 
ckgu bio pun mengamuk .. sbb xdak2 xdpt jwb soalan latihan .. kn dh
msk2 je mood dia dh down ..
 

Thursday, April 4, 2013

 4. 4. 2013
assalamualaikum ..
hari khamis yang mulia ini ..

datang ke sekolah dan rasa macam pelik ..
sbb rasa macam orang tengok aku dgn pandangan pelik .. haha
sbb aku post kt fb ke?
sbb kawad smlm ke ?

oo
sangat pelik tengok diaorg yg pandang semacam je ..

k .. byk gilo dia like .. :3
nk boom pon agak2 la .. dh mcm nk jam laptop tdi ..


hari ini juga .. ad latihan choral ..
kena marah .. 
dan asyik kena buat ulang2 ..
n same mistake we do ..
yg tensionnya .. hari isnin nanti .. dh la exam n then latihan choral dri kul 2-4 .. gilo la ..
dh la esoknye exam lg ..
sbbnye .. 
ari sabtu ni ramai xde .. arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
wea ?

npe la .. dh la rabu lawan ..
isnin ni kena perform dpn dak2 pula
malu aden .. 

Friday, March 29, 2013

12:06 PM

:O

by
 :O
assalamualaikum .. selamat pagi atau selamat tengah hari ? hoho
sbb lgi 2 minit dh kul 12 ..
ok 

ni cerita beberapa hari lepas ..
dlm 2 hari yg lps kot ...

adik mariam zahidah OTP ngan kita .. hoho .. gilo kejap
^
|
|
|
gbr ni la org tu ..
:D
agak lama juga kami berbual ..
serius .. dh la aku jarang angkat call org ...
no dia pon xsave mse hari tu .. byk xsave .. haha 
sorry . lupe k .. lpe
sbnrnye xsuka sgt OTP .. not like another .. maybe they perfer call then text
sbb kdg2 tergagap nak jwb soalan org .. haha

happy dpt OTP ngan budak ni ..
dia cerita masalah ..
:)
walaupun dulu kami sekolah sama .. (sklh rndh)
tapi sekarang dh xjpe .. tersempak pun jrang
btw 
thx call ..
walaupun agak mahal ..
celcom to maxis .. 
mahal la jugakan 

:) dia la yang rapat antara anak cikgu2 yang lebih muda dari ku :)
yang lain mcm menyombong
je 


- end -

haha

Sunday, March 24, 2013

BoreD


apa khabar ..
eh .. assalamualaikum terlebih dahulu ..
k ..
cuti sekolah .. sebenarnya tak start lgi .. esok baru start ..
hari ni still weekend yg biasa .. 
esok isnin ..
k
setakat ni je dh bosan .. haha
bagaimanakah menghadapi hari2 yang akan datang ?
bluekkkk ...
:D

summit , bpmall , carefor .. semua dh pergi ..
then 
where should i go ?
jeng jeng jeng

mmg tak la pergi jln jauh2 ..
mama busy ..
i also busy .. haha ... saya mcm perdana menteri .. k ak perasan busy gilo ..
k2...
hari isnin smpai khamis kena pergi skolh .. :3
k la ..
sampai di sini sahaja .. coretan yang membosankan .. dan membuatkan aku mcm nk tidur !
k tired ...

Friday, March 22, 2013

Jumaat penghulu segala haRI  ♥
ehmmmmm .... (betulkan tekak)
assalamuaalaikum .. annyeong .. hai .. apa khabar ? ni how ? hah xreti eja .. :D

ok2 .. next is .. hoho ..
hari ni hari jumaat ... n then cuti 1 week .. but i don`t this that day holiday .. haha
bcoz .. i hav go to school meh ..
seydh gilo ..
monday and tuesday i must go to choral speaking practice .. from 8.30 until 10.30 or 11
wednesday and maybe thursday for kawad !
hoho .. tired ..
u know what .. 
this is like
'' TAK CUTI LANGSUNG''

U think i want ? haha .. :3
10 april 2013
the big day n my brother birthday .. :D

and you know what ?
just now my school have merentas desa wooo ..
ofcoz i don`t have any number .. :D

n for a few hour .. i have kawad ..
kawad tapi budaknya selalu xcukup .. erghh .. nak aku bunuh ?
sakitnya hati aku ..

ok stop right there .. just smile ..

ok2 ... what is the important thing ?
the important thing is !
infinite comeback today n yesterday their mv already release !
fuyoooo .. deabak !

yeahhh .. this is infinite .. just only one i post only ... if u want more ..
please search by yourself la .. 
:D 
don`t angry ok .. 

today wait for music bank ! yahooooooooooo ...
balik kawad tgk infinite !
k ..
annyeong !
:)
assalamualaikum

Saturday, February 16, 2013

sabtu yang hening ?
assalamualaikum .. annyeong .. hello hello .. hi .. :D smile .. please give a big smile please .. :)
 k .. hari ni sudah 16.2.2013 ..
sudah 4 hari lina msuk mrsm .. :(
esok hari last cuti . holiday .. holiday la sgt .. chiness new year la beb !

emmm .. ehemmmmm !
let me start my story .. ceh story la sangat .. :p
isnin pada 18.2.2013 .. bagaimanakah aku di sekolah ?
persoalan yang sering muncul selepas dapat tahu lina dapat mrsm ..
huaaaaaaaaaaa....
sedih ..
sedih tak muka aku ? haha .. ni pic lama ..
blh la agak sedih gbr tu .. lbh kurang ..

mesti agak jangal ... jangan la tersalah panggil orang sudah ..
tapikan mesti ckgu bi tu ckp ap2 .. sbb ari tu last day bljr dia ckp 
"padan muka ko lepas ni dia dah nak pindah .. dah tak ada kawan"
huh .. kejam betul la teacher ni ..
makin nk wt org sedih .. grrrr 
 ^ gbr merajuk sbb lina pindah :( ^

lepas ni kena jadi macam belangkas dengan liyana pula .. haha ..
not belangkas la
just a love friends .. haha 
mendengar kisah2 :P
insyallah akan ku simpan sendiri cerita2 itu semua 

(sebenarnya gambar2 tu dah lama .. tapi masih blh guna .. haha)

dengan izin Allah kami akan berhijrah tempat duduk ..
mesti igt hijrah lain kn .. kami nk pindah depan sedikit .. tempatnya berada di .. jeng jeng jeng
belakang tmpt ai choo n chau yee .. hehe .. beautiful girl ..
n depan perempuan yang cantik2 dan ayu iaitu mel n jan .. dan kami mengambil alih tempat duduk jejaka machoo iaitu afiq n bekas joe .. haha (yg lelaki ni jgn perasan sgt aku puji machoo ea)
lebih dekat sikit dengan ckgu n mudah belajar ..
insyaAllah
.. 

dah nak exam la .. arghhh
study pun skit je
tapi akan ku cuba yang terbaik untuk mendapat yang terbaik ..
tak nak no last !

Monday, February 11, 2013

~ Pindah ~

annyeong .. nyna dh nk pindah .. i mean dh pindah .. :(
gbrnye yg pkai cermin mata ..
so sad .. so tinggal la dgn liyana ..
:(
13 hari bulan ni dia daftar mrsm ... k sedih giloo ..
dh la plg rapat dgn dia ..
bru brpe hari  je sklh dh pindah..
k lepas dia mesti mel n liyana pula .. meraung tepi han river ak xde kwn ..
:3 ok just 

n this dia balas my love letter ..
;'(
to jazz :
thank tau sbab jadi my bestie,
sudi dngar aq membebel pasal cnblue,.
kaw tetap lyan aq wlaupun ko x minat dy.,
aq harap kite tetap jadi kawan walaupun ite x satu skola lagi
nanti wlaupun aq dh x skola situ ko ingat la kat aq/.
lau x nak pon x ap,.
jazz sedey la nanti dh x ad kwan yg skple ngan aq.,
nanti mesti ridu giler kat ko.,.
aq dlu x ad kwan yg bleh rapat mcm aq rapat ngan ko.,
teruskan usaha yea.,
belajar sungguh2,.lau x paham tanye ckgu atau mintak tlg ngan owg laen
nanti lau rsult perikse aq kluar nati aq g tau ko.,
kite lawan yea,.
 
jazz terima kasih yea bagi aq hadiah fail cn blue nie.,
aq ske., aq x kesah pon la.,
nanti aq bwak skali fail nie pergi sane.,
sory aq x dpt bg ap2 kat ko.,
lastly aq nak mintak maap sangat2 kat ko
sepanjang kite jadi kawan.,
aq dah banyak wat salah kat ko,.,
lau aq ad teramek ke terpakai brg ko,
ko g tau la aq eh.,.
nanty lau cti aq blek aq plgkn ea.,
lastly aq doakn ko berjaya didunia dan akhirat,.,
dapat jdi muslimah sejati,.
lau panjang umur,
aq nak wat haji tak pon umrah same2 ngan ko
aq akan simpan brg2 yg ko bagi nanti aq rindu aq bce lg love letter ko,.
serius jazz mase bace love letter ko aq x dapat tahan airmate,.,
sedey gile n terharu kot dpt love letter
nanti ko slalu la ingatkn mel yea.,.
jangan lalai nak bljr wlaupun dh ad pkwe.,

pehhh .. pedih la aku lepas ni .. nk ngadu pun dh jauh .. nk ngadu kt mel ssh ..
:( tiada lagi luahan selepas ni just keep by myself .. 
don`t think anyone else ..
just focus on study n xde lg gila2 sbb nanti memang gila dh la subject2 smua mnghafal + akaun ..
mmg kebaboom la otak aku lepas ni .. xde org nk tolong n support ..
kne bljr sndri n jgn mngharapkan org lain .. :3

trust yourself if i you want achieve your target ..
but my ambition is ?
kehkeh .. xsure lg la .. maybe a doctor o accountent.. enth ap aq ejaan ak ..
btw wish me luck n my friend .. 

semua orang boleh berjaya kalau diri itu nak berjaya dengan usaha ..
tanpa usaha tiada jaya ..
jika tiada jaya tiada apa yang mudah ..

Tuesday, February 5, 2013

sedih
hari ni baru je tadi tak sampai 15 minit ..
ada untuk check mrsm .. n then terigt kt bff ni dia ad mhon ..
aku pun tgk la .. lek2 dia dpt ..
;(
lepas ni mmg xde la geng .. dia dduk sblh .. nanti lg seblh pun pergi juga karang ..
dua2 mohon mrsm ... aku ?
emm .. tinggal la sorang2 .. spe nk duduk sebelah aku ?
ada ke orang nak duduk sebelah aku ?
spe nak ajar aku ? :'(
rasa mcm mnyesal aku pergi checkkan .. 

k smua dh nk blarr .. tgl la yg kurang pandai mcm aku ni .. 
arghhh ..
lepas seorang2 kn nk pergi .. k fine .. kne bljr dia , kne bljr sndri ..
smua sndri ... :'(

Sunday, January 27, 2013

holiday ?
 hoho .. assalamualaikum .. holiday la sangat kan .. btw annyeong ! ni kt pengakalan balak .. tau x? tak tau ? :3 kat melaka je .. family day .. hoho .. tapi bored ! sbb xrmai sebaya maybe .. byk budak2 kecik ..
petang hari first tu pergi pantai .. huuu .. tu la buat nama tu .. cantik ?? x ? dah pergi sana kalau x ..
jgn sebuk2 ..  mula2 pikirkan ada swimming pool besar .. lek2 .. kecik .. cetik pulak tu .. xberhajat terus nk mandi situ .. haha .. :D

haha .. poyo kan ?
so ? .. my sis ambk .. gelap ... biasa la .. lgi pon dh pukul 5 lbh .. tu yang terlebih cahaya ..


with my sis .. senget ? haha .. biar la .. mls nk edit la ..
not edit rotate .. edit dh lain kn .. ;3
k hari first pon xde ap2 aktiviti .. ad sukan neka tapi .. malas woo ..
main bola tampar .. mne reti sgt ..
merajuk .. haha .. nk mandi kolam tapi my sis xnk .. so mls la .. lgi pon kne byr sbb bkn resort tu pye .. tmpat lain .. n xbawa tuala pun .. 
:3 2 hari 1 malam .. tapi aktivitinya xmenarik ...
mknan pun biasa2 je ..

cantik tak keindahan semula jadi Allah s.w.t ..
masa ni pagi .. air pasang .. tapi dh ad org mandi .. ;3 tak sejuk ke ? ak mandi kt bilik pun sjuk ..
time ni pukul 7 ... jalan2 sblum mkan ..
haha .. makan je
k assalamualaikum

Saturday, January 12, 2013

dua hari lepas ..:D
assalamualaikum ..
pada 2 hari yang lalu hari tue saya .. haha 
cepat gila la .. awal2 dh msuk umur .. :3

ramai cakap msti dapat byk hadiah ..
jawapannya memang tak la .. haha .. dapat 1 kek je .. :D
ini la hasil keknya .. haha .. balik sekolah ini jadinya ..
sebnarnya yg tepi2 tu tegak ..
katanya .. mcm gbr ni 
..
.
 ni rupa sebenarnya .. tapi bila dpat jadi mcm atas tu .. hehe ..
btw tq mel n lina for this ...
susah2 je diaorg ni .. :D

Wednesday, January 9, 2013

7:01 PM
by
the best situation when teacher no entry the class and everyone do their homework or read their book .. but when teacher ask some question .. nobody want to answer like teacher o sir say 'saya tak mahu ada sesiapa bercakap ketika saya mengajar' :D ..

ya .. memang best bila kelas senyap tidak bising seperti tahun sebelum2nya .. kali ni ramai yang serious .. no more joke .. nk joke blh tpi jangan melebih2 .. having fun at the right time .. belajar kena belajar .. main kena main .. just focus is the best study ..

ramai cakap kitaorang ni bajet hot .. but it totally wrong .. why ? because we can chat with another .. even korang kelas last .. korang nak tegur kitaorang .. kitaorang akan tegur balik la .. don`t worry .. kami tak sesombang yang anda sangka .. 

bila kitaorang tengah belajar tolong la jangan buat bising .. kalau suara cikgu yang volumenye slow .. macam mana kami nak dengar .. kami perlu belajar .. nak lalu tu lalu je jangan nak bawa mulut tu sekali .. bingit seyh ..


insyallah capai la apa yang selama ni impikan dan apa yang saya idamkan & cita-cita ku !
emm .. apa lagi nak citer ?
belajar buat masa sekarang ni ok la .. not bad .. but yang bad nye .. bm ! komsas kena buat sinopsis , latar tmpat , watak perwatakan setiap bab .. sampai bab 19 .. :3 dah la ceritanya tak berapa nak menarik perhatian nak baca .. bagi seminggu je pula tu .. now tinggal berapa hari je .. isnin hantar .. baca pun belum habis .. apa darr ..

kalau nak buat essay kat sekolah nape mcm blurr je ah ? tension pula .. otak macam beku .. tapi kalo exam bedal ad je idea .. :3 susah la .. bi ! why u do like this to me ? please be nice to me !

Saturday, January 5, 2013

hEllo .. heLLO !
assalamualaikum .. :D
annyeong .. 

hari ini saya menghistiharkan bahasa saya bengong untuk membuat keputusan .. :p
antara nak ambik akuan atau LK !
buekkkk .. muntah subjek2 .. haha .. pening doe ..

sebenarnya tak xtau nak jadi apa .. dulu nak jdi akuantant .. sekarang mcm nk jdi doktor bedah ..
kehkeh .. bedah orang beb ! best tu ..
LK ? so mcm xde guna je ambik kn ..
LK utk arkitik .. muka ni ? nak ambik arkitik ?
tengok la berapa bengongnya hari ni .. teruk gila ejaan .. haha ..

bernanah otak waa nanti ! kuakuahhhh ..
kita kena asah otak kita .. jangan dibiar kan .. so smua otak boleh .. nape otak wa xboleh kn ..
mesti boleh otak wa terima tu semua .. biar berapi mata asalkan dapat !
waa mesti boleh ..

amin !

Friday, January 4, 2013

Now .. comeBack To bOOk ..
masa untuk membaca buku je la form 4 n 5 ni .. kehkeh ..
kalau nk berjaya buat je lakan .. :) akhirnya kita yang dapat nanti ..

bm ada essay 

bi ada essay 
sejarah ada essay 
biology ada essay 
physic ada essay 
chemistry ada essay 

ohh myyyyyyyyyyyyy ..........
help me .. kehkeh .. belajar pon belum lagi .. so xtau susah o senang ..

maybe sng kalau kita fikir dia senang .. tapi masalahnye dalam bm wooo ! what should i do ?
walaupun bi xseberapa tapi agak kekok kalau berbahasa melayu !
yes i can do it ..
kerajaan memang dengki kot ..

kerajaan sengaja ke apa nak menyusahkan kami ? -.- bak mai sikit .. dulu belajar dalam bm tukar ke bi .. kemudian dwi bahasa dan sekarang ke bm .. sengaja nak buat kepala kitaorang ting tong la tu kn .. :3
diaorg ckp untuk kesenangan .. puih .. cuba tanya kepada para pelajar mana lagi sng !

kitaorang ni yang belajar .. igt sng ke tbe2 tukar bahasa .. :3 korek idung la sng ..  kementerian suka buat tak fikir kami la .. sedih betul .. dalam dwi tu ok la ... 

wei ! tadi dapat kelas .. haha .. menyakitkan mata woo .. hehe .. xD nak tahu kenapa ? sebab kelasnya warna pink ! ohh mmyyyyyyyyyyy .. xselesa gila nak belajar .. pink pekat pula tu .. termuntah pink juga aku lama2 ..
warna pink cair xpe la juga .. byk pula tu warna pink nye .. sampaikan papan kenyataan pun pink .. aduh .. biol my otak ! sakit otak .. kehkeh ..

dapat ckgu ok la .. sporting juga .. ckgu bi pon sama dgn tahun lepas .. 

semua dah ada homework kn .. tapi sekolah saya belum lagi .. wah daebak ! bersyukur ! :D
sekarang ni pening nak tambah subjek .. nak ambk akuan .. tapi mampu ke? akuan dh la berat .. tapi maybe ambik LK .. nak juga akuan .. sbb ap ? dlu sejak sekolah rendah nk jdi akuantant .. kehkeh ..
sekarang dah rasa mcm nk jadi doktor bedah .. but sorry to teacher .. i can`t to be teacher .. kehkeh .. xminat woo .. dgn perangai budak2 zaman sekrang degil .. pijak karang .. :p..

rasa macam nak ambik kelas tambahan la .. tapi mama kasi ke ? takut membebankan la .. tapi nak juga ..
n then takut penat .. arghh .. so what can i do ? cuba tanya mama?
ok i will try .. tadi dah tanya pasal tambah subjek .. dapat .. kehkeh .. tapi ckp LK .. xckp akuan .. klau ckp akuan mesty xboleh .. sbb mcm berat .. LK mcm sng sikit ..

apa2 tanya je dulu kan .. :D ..

Follow by Email

@templatesyard