2015 - Whisper of zlyn

Saturday, May 16, 2015

FUTURE
Assalamualaikum dan selamat petang,
ok gais need typing speed yang paling laju jap lagii dah nak magrib

nak coret pasal future .. lepas spm ni lagi pening juga ruparupanya .. sebab apa? sebab nak tentukan haluan hidup. first mmg relax ahh habis spm berbulan bulan jugalah relax n bosan kan result upu n apa semua kuar lambat .. tuptup dah kuar dapat mana tension gila ..naik la pimple aku semuanya untuk menambah seri diwajah , seri lah sangat adikk oi

tengoklah pimple ni hadiahh hahaha


yang swasta memang dapat .. ada lah juga takdelah banyak mana course not bad juga .. ada account ada yang civil engineering ada bioprocess tapi tolak la family pon mcm xgalakkan .. ok
then matrik result .. hahaha .. excited nak mateyyy la time mohon tu .. doa gegila punya supaya dapat .. lpas matrik dlm dua tiga minggu upu kuar .. emm


Alhamdulilah matrik dapat dan upu juga dapat .. ok nak buat keputusan untuk pilih tu susah juga la .. sampai meroyan ak . hahaha .. bercakap pun mcm xbetul, orang tanya lain jawab lain, baca lain paham lain hahahaha. ok now dah alhamdulilah dah blh decide...

matrik dapat course sains kt kmj dan upu dapat uitm course statistik di perak .
setahun vs 3tahun punya ,
kalau andaanda , anda pilih mana hahaha
saja je tanya tapi tak akan mempengaruhi pun ok

sebenarnya ikut confident masingmasing, ikut otak masingmasing dan ikut badan masingmasing haha
nak pilih mana pun , dan buat keputusan sendiri supaya masa depan nanti jangan nak salahkan orang lain

oklah bye,
insyaAllah before enter university will update new entry .. hahaha

ASSALAMUALAIKUM
JAGA DIRI
-ZLYN-

Wednesday, May 6, 2015

     -                              All in One                            -
Assalamualaikum n hello
annyeong !

punya dah lama aku tak sebut korean word ni .. ecehh poyo gila ,
entry kali ni gabungan 1st,2nd,3rd may punya cerita yang penuh dengan dugaan .. hahaha dugaan yang menggugat iman kauuuu ..


          first may ohhmyy .. sistorsistor n brother balik for sure leeee rumah bising dengan suarasuara mereka yang seperti haiwan di zoo hahaha ..perumpamaan je lah bkn ak cakap diaorg tu haiwan kt zoo ..
at the noon bru kuar jenjalan a.k.a shopping barang sekolah .. perghh sadis gila barang sekolah aku ahhh siapa lagi .. even dah 18 tahun dikira mcm budak sklh dgn diaorg .. emmm dunno ahh
banyak juga aku berbelanja dalam masa 3 hari hahaha .. beratus juga duit diaorg habis kahkahkah .. well untuk adik diaorang yang tercinta ini .. hhaha ok muntah sikit

actually entry ni tersangkut masa ada idea kerana gbrnya belum backup lagi so sekarang ni continue dh jadi lain sikit ahhh gaya ayat smua tuh

on second of may , shopping ahh lagi kan .. beli barang kat aeon tuh ..time tu agak jem dan orang sini bawa macam apa je atas jalan raya yela cuti katakan .. back to story , beli beli barang baru capai 2 barang tetiba abg call cakap nak belanja makan n bagi kitaorg 15 minit je hahaha mcm gila .. capai je brgbrg nk bli tu,
leklek nk bayar tu call la tye nk mkn kt mne rupanya dia pun xtau nak makan kt mne n bila dh cadang taknak pula.. ahhh kau mmg kne marah la dgn ak kannnnnnn..


ni lah hasil dia belanja haha .. gila banyak .. aku dah sampai macam nak semput makan .. seriously penuh gilagila perut aku sampai ngantuk gila malam tu. okey asal banyak sangat gila ni ..?!

next day nya g jalan lagi .. haha pergi ke aeon lagi lahh pasal mama nak beli barang dapur sbb smlmnya kitaorg ad 15 minit je dlm tu haha mcm haru . ok dpt la shopping tenang sikit even dapat parking masyaAllah jauhnya tu .. dah sahsah aku yang kena tolak trolley kan .. for sure

fav sayur actually ni je ahh aku makan sayur .. sayur lain tu takk hahah
sayur ni aku teman sis ambik je ..

hasil aku menolak trolley dalam aeon tuhh ..

posing sikit okey makcik belakang tu pun turut ambik bahagian utk posing
lastly gambar my mom , n sis sibuk suruh ak ambik gbr diaorg juga -.-
guna hp aku pula haiyooo

eyla mmg suka gerakgerak time bergambar .. annoyed juga ahh ... penat nak kena ambik banyak shot tahu
dan kami berempat terus menujuk ke tempat makan sesungguhnya sangatsangat lapar time tuhh

tengok ahh tu taksempat ambik gambar dah terkam makanan dulu .. bawa bertaubat jaz oiiii
kuat betul nafsu makan sejak kebelakangan ni ye .. haha
sebab duduk rumah mmg gitu ahh nafsu makannya
dan sebelum sampai rumah drop jap kt kedai kt pekan beli biskut .. nyumnyum buat kek batik
tapi hasilnya kurang menjadi ok sedih

okey update next entry pula 
bubye terlalu panjang entry kalini

Tuesday, April 28, 2015

A few days ago
setelah sekian lama tidak menjejakkan kaki ehh kaki ka ? ok tak menjengah ke blog sendiri dan dah lama gegila tak jadi hantu blog walking haha .. actually aku lupa password and and takde self-confident utk try buka blog kahkahkah .. tambah pulapula dengan kemalasan aku yang semakin membuak-buak gini .. payah ahhh ..


ni pun sebenarnya niat untuk update new entry dah ad beberapa hari lepas tapi barulah aku gagahkan jua diri ku yang semakin malas ni untuk menghadap depan laptop dan coret benda alah ini ..


emm .. aku pun taktahu apa nak cerita tetiba haha (selalu mcm ni) ..padahal byk je nak cerita sebelum on laptop .. haishh apakah yang sedang berlaku kepada diriku !


ok ni ahkak nak cerita .. takde penting pon tapi cerita mcm sampah ahh juga (hahaha) gambar atas ni actually berangan ja lepas wedding d`zan catering .. ok wedding dia mmg awesome .. aku mmg xde gambar kt weddingnya sbb bagi aku takde kepentingan . ok afterthis i`ll take a pic everywhere i go kahkah mcm meroyan gambar ja .

yang penting memang gegila baby punya la wedding dia .. makanan jgn ditanya ahh .. byk gegila smpai aku nampak one family ni ddk semeja dia makan ya ampun .. byk komain ..
lebih kurang mcm gambar ni ahh dia makan .. haha benda ahh aku ni .. tapi sumpah banyak sesangat dia makan .. dan ayahnya asyik ambik gambar je .. tapi gbr yg sama kahkahkah (ok ni ak kurang ajar)

dan selepas itu terus ke kedai kain ke kita ..
this moment ak agak GRRR haha .. sbb apa ? sebab abg aku ada .. korang pepaham je la bila lelaki ikut membeli kain .. oh myy .. boleh dikatanya semua kain itu sama sahaja .. like ko dah kenapa.. kan lain tu ..

ahh dengan orang kedai tu lagi .. aku g primamoda ehhh namanya gitua ahh ak pun xsure .. xpun jakel .. tp rasanya jakel tapi adakah dia sama sebenarnya ? haha .. takpenting ahh . ok back to story .
dia follow and follow , then tunjuk kain kain kain .. aku kata taknak taknak ahh .. sehingga aku buat muka mcm atas ni hahaha .. dan lebih teruk aku g jalan ja cri sndiri .. lebih kurang 30 minit jugalahh cari dan last jumpa haha .. just beli kain utk baju ja .. kain dh ad so utk matching ja .. tu yang payah kerananya kainnya kotakktak dan aku tak ambik gambar hahaha ..

biarkanlahh .. haha yang penting dah dapat .. itulah faktor utama kenapa tak suka pergi ke kedai kain ..
selalu mengikuri kita dengan jarak terlalu dekat tapi bila nak beli time tu xde org nak layan .. mcm taik haha
kbye lets go to new entry

muahciked =)

Follow by Email

@templatesyard