April 2017 - Whisper of zlyn

Sunday, April 23, 2017

How to add widget Instagram
Dipetang hari yang panas terik ni sis nak share sedikit cara - cara nak letak yang kita post kat instagram kat side blog kita kann .. Jangan menangis lagi takdapat dapat buat usah dahh lap air mata korang and teruskan baca entry sis kali ini .


mudah sahaja seperti masak meggi segera didapur itu ahh mesti cakap sis tipu kan but seriously korang buat sambil makan keropok pon keropok tak sempat habis okey lah sis sambung jangan hentam sis berpanjang lebar pula ni 

firstly tekan link ni lightwidget then masuk login instagram korang okeyy  dah masukkan insta username then korang isi la ikut step boleh pilih nak bentuk macam mana ada yang slide ada yang macam ig dan korang boleh pilih okey berapa banyak gambar row and coloum tapi janganlah sampai 15 * 15 pula hahaha tapi tak salah kalau korang nak hak korang kannn

dah preview macam korang nak dah settle ok jap sikit lagi settle .. korang terus tekan get code tu lepas tu korang tekan copy o clipboard macam dalam gambar bawah dan buka blog korang terus. dah buka blog then korang terus tekan kat layout kan add widget then pilih html then korang paste kan tau .. 
last step korang pergi kat theme and edit html cari la kat body then paste kan yang sama macam korang paste kat layout tadi




okey apa lagi
??
?
DAH SIAP LAHH GAISS MUDAH KANNN KORANG DAH BOLEH BUKA BLOG KORANG AND TENGOK HASIL KERJA KERAS KORANG TADAAAAAAA!!!!!!!!!!!

SENANG KAN TAKSUSAHHH


sebarang masalah ataupun takboleh mahupun takpaham korang boleh tinggalkan komen insyaAllah sis reply untuk membantu anda .. dan gais jangan lupa follow instagram sayaaaaaaaa zl_yn or korang susah click kat gambar author pon direct masuk insta sis

Thursday, April 20, 2017

Cuti 5 bulan
Done my second year diploma but next sem is my last semester but all UiTM got 5month semester break okey not joking if not i already finish my diploma in this year huhhh.
Since i have plus minus 5 month at home , i go find the job for part time but everytime i ask they want fulltime only like omggg "habis aku nak kerja apa niiiii"


Siap ada yang risau sebab duduk jauh lagi like omg suka hati i la i yang jauh kott bukan you haha. Form 1 shop to another semuanya nak full time sahaja grrr sabar je la .  Bayangkan mana kerja tak habis if all UITM student want to find job and campur budakbudak lepas spm budak yang cuti sekolah lagi dengan economy yang takstabil ni lagi macammacam . hopefully i will find job for me .
Tanam anggur lelama pon stress juga haha i want my pocket money.

Help me anyone have parttime job tell me .

Monday, April 17, 2017

zlyn.co as a new brand

Alhamdulilah finally i have time to shoot for my collection (zlyn.co) with limited budget . With no choice i became the face of zlyn.co, try as much i can even takde muka model haha . Letih jugalah nak ambik gambar untuk setiap warna tudung .

nothing much but i only hope that people  will wear zlyn.co hijab will cover women aurat . Zlyn.co masih baru sahaja lagi dalam bidang ni dan harap makin ramai support bisness saya :") . Buat bisness yang penting bukan untuk kaya but i try my best to handle this bisness and pray for me for not stop do what im doing now.  Seriously memang banyak sangat saingan lagilagi yang baru nak menapak memang besar bukan sekelip mata boleh famous lainlah kalau korang memang famous for sure korang jual apa laku laris selarisnya . 

now zlyn.co ada keluarkan collection shawl chiffon yang senang dibentuk tak tipu dengan harga yang sangat berpatutan kalau nak order boleh terus whatsapp 0127899073 dan beberapa koleksi shawl bubble printed (satu corak satu sahaja okey) or korang boleh tengok ig zlyn.co

kami juga ada ambik dropship eyeshadow glitter seriously lawa gila dan sangat trending rugi kalau tak grab cepatcepat. ada dua jenis satu yang gel satu biasa but duadua lawa dan harganya sangat murahh .. jangan lupa visit instagram zlyn.co dan juga gelang yang lawalawa . bracelet yang bercorak dan harga sangat lah murahhh macam nak nangis kalau beli banyak jangan risau for sure dapat murahhhh ahhh apa lagi mehh kita pergi serbu

Wednesday, April 5, 2017

Holiday before Final
hi,
actually nearly to 2 week already i went to holiday and now i stuck  with final like arghhh .
i went with my family to Cherating and we book at Chearing Beach resort . and so beautiful dia punya pemandangan seriously talk . i sangat berpuas hati with the nature but a little bit disappointed  because the resort not very well in their service mintak towel emm banyak kali okey call room service last last esoknya baru dapat like grr . dan their iron also limited . they will take back after a few hour . tiba resort dalam pukul 5 lebih sebab dari johor pukul 10 lebih macam tu then masuk kl kejap baru shoot pergi cherating and time pergi tu mostly resort fully book. cuti sekolah dah hujunghujung pon time tu . korang boleh pilihla nak mandi swimming pool or beach . sumpah dekat je haha jalan kaki tapi nak patah balik dari beach tu ya Ampun sungguh seksa macam kuat sangat tarikan ke arah laut cepat penat padahal jalan sama jauh je pergi dengan patah balik tu and here we go jom tengok gambargambar yang sempat sis ambik





















makan malam tapi dekat luar lah .. around 10 to 15 minit from the resort . seriously sedap haha cuma tuh la agak lambat dia masak maybe sebab ramai or taktahulah

 ni dinner first night .. roti  tempayan ni kitaorang try kt kemaman . seriously lembut sangat ahh soft. dari resort nak ke kemaman tu sumpah dekat around 20-30 minit ikut cara pemanduan masingmasinglah . dekat sangat sampaikan orang ingat sis pergi terengganu actually pergi sis pergi pahang kuantan hahaha

hari sabtu kitaorang balik dan otw tu kitaorang singgah bukit tinggi and this is my first time and my family okey jakun sikit padahal dah lama . masukmasuk je kena bayar rm15 for adult but children above berapatah tak ingat rm7.
then korang boleh lah naik . and sampai parking je korang kena panjat tangga hahaa satu pengorbanan besar kalau nak pergi bukit tinggi ini . korang yang jalan sikit dah penat tu ahhh baik pergi praktis dulu jalan or naik tangga banyakbanyak and ramai je yang mudamuda pun dah semput nak naik woiiii.. jangan kata akak tak warning ea .cepuk karang.




 lepas first level berjaya anda akan jumpa bende ni semua tapi nak jumpa  yang lawa lawa macam baju japaness korang kena jengjengjeng naik lain sejauh 200m kot haha.
selamat maju jaya .
dan kedai bawah ni dia jual sushi dengan apatah .. yang panjat tangga tadi dah separuh mati or sesak nafas or lapar ahh singgah kedai abang ni ada jual makanan.




amim omokkk saja nak biarkan abi dia bersenam haha





 bayaran untuk siapa yang nak try baju kimono laki dan perempuan turut kanakkanak .. situ ada harga .. sepasang baju berharga rm20 manakala kalau set dengan air teh hijau ala ala jepun korang kena bayar rm25 taksilap . so nak datang kena lah bawa duit ehh jangan nak tangan kosong macam pergi tempat lain yang lawalawa free haha.





team family yang pergi dan berjaya naik ke atas yahooooooo..

amim omokk .. susahtau nak ambik gambar dengan dia 







sampai disini sahaja coretan mengenai holiday sis .
maka sis tengah hadapi peperangan final
doakan kerjayaan sis 
bye

Follow by Email

@templatesyard