short vacation to Tanjung Balau - Whisper of zlyn

Instagram

Tuesday, May 2, 2017

short vacation to Tanjung Balau


Last weekend unexpected vacation actually , from batu pahat to johor bharu take around 2 hours and visit my brother's little family . Just want to meet Hamim (nephew) then after zohor at 3 pm we start our journey to Tanjung Balau at Kota Tinggi . From Taman Molek to Tanjung Balau like 40km i think and took around 1 hour . Tanjung Balau very close Dessaru and the highway to there only have one line hahaha




Finally arrived it was actually my first time to Kota Tinggi i think okey dont laugh eventhough i only stay at the same state. As usually we can swimming and build the sand castle like people said "benda biasalah" but i just enjoy the view and nature . Hamim sangat geli dengan pasir haha dan dia taknak jalan kalau orang takpegang tangan dia . Biasa lah budak lagi baru berapa kali dia pegang pasir kan..

Ofcouse you guys wonder why i did not go dessaru. Kitaorang pergi tengok dessaru tapi kalau nak masuk kena bayar jengjengjeng so kitaorang patah balik sebab lagi pon mesti lebih kurang je dengan Tanjung Balau yang kitaorang dah pergi dulu sebelum tu . Tanjung Balau , korang boleh sewa ATV juga taksilap tapi taktahu lah berapa harga dia ,


Selepas itu kitaorang pergi makan dulu sebelum balik . ahh but korang nak datang better prepare duit siapsiap sebab hari tu pergi mesin dia out off service . Ada satu mall juga kat situ untuk orangorang bandar penawar. Kitaorang makan kat kedai makan terapung tapi agak menakutkanlah jalan dia haha .. Bila dah sampai korang macam wowww sebab korang akan nampak kapal haha start jalan nak ke kedai korang boleh nampak itik tauu nak bagi makan pon boleh ada bekas kat situ dia sediakan sebekas RM1 sahaja . dan korang kena jalan dan dah sampai boleh makan .. Makanan dia sedap boleh pilih nak set yang mana okey . Jangan mabuk sudah haha . seriously sangat sedap tauu lagilagi telur dia masak blackpaper emm masih teringat lagi sampai sekang , boleh #zlynfoodlover kat ig okey
Korang juga boleh try tengok kelipkelip kalau nak la tapi rasanya malam sahaja dan kena 4 orang ke atas baru boleh yee . dia akan bawa round dalam 30 minit kalau tak silap la.
That all for this entry .

1 comment:

Follow by Email

@templatesyard