June 2017 - Whisper of zlyn

Instagram

Monday, June 19, 2017

Raya dah dekat
Kurang daripada seminggu je nak rayaaa nii ahh mesti semua dah start busy dengan persiapan raya kan mana nak cari baju cari kasut cari segalanya tak lupa juga kuih raya. Ada yang beli tunjuk dan ada juga yang beli barang dan buat sendiri . Depends on masa yang korang ada kan .. 
Korang semua mesti dah beli kann semua barang raya and ughhh kalau tengok harga baju raya Ya Allah mahal melonjak lonjak nak jumpa RM120 kebawah seriously susah sangat .

Tapi hari iniii  nak cerita yang sis dah buat kuih haha walaupun satu jenis . Mulanya dah merancang dan bahan semua dah beli untuk buat dua kuih tapi berjaya satu je. Puasa puasa huhhhh dengan kadang panas kadang hujan rasa malas mengencam jiwa oiiii..

Nak share sikit sis buat Cornflakes Coklatt .. okey selalunya arah je my sis buat hahah tapi memandangkan duduk rumah macam buang terbiat sikit soo buat la kuih .

Sangat mudah 3 bahan je iaitu 
-cornflakes, 
-coklat masak 
-butter

cairkan butter and coklat masak gunakan double boil andd jangan letak butter banyak weiii hahaha macam sis terletak banyak and payah nak letak dia dalam kondisi sepatutnya .  dan seperti biasa dah cair semuanya korang boleh masukkan cornflakes and gaul kasi rata semuanya okeyy..

After that just fill the cup ikut lah saiz mana nak . kalau nak besar boleh je tapi biasanya orang akan buat kecik je hahaha . Dah tu korang boleh la letak rice yang warna warni or coklat kt atas diaaaa kalau boleh sepantas kilat jangan dah kering nanti tak boleh letak pula.


and lucky berjaya dapat satu bekas besar cornflakes coklat .. okeylah tuu banyak banyak takut tak habis je .. sekarang kann orang jarang nak datang raya sangat dahh macam pupus je weii.. Nak juga tengok budak budak kecik datang kahkahkah maybe dah lapuk kott trend tu budak lebih suka bermain gadget sahaja . 

Lastlyy nak prepare untuk raya jangan sampai membazir tauuu and banyak lagii boleh gunakan untuk lain . bye






Monday, June 5, 2017

K FRY Urban Korean Batu Pahat
Tercari cari mana nak makanan korean yang halal kat Batu Pahat, memang susah nak jumpa mostly non-halal but finally ada juga satu nii KFry Urban Korean dekat bangunan old street and seriously ramai korang kena line up okey atau nak lebih senang boleh reserve dulu tempat korang nak datang pukul berapa but dont be late kalau lambat nanti reservation tu diberi kepada orang lain walkin  . Tak nak book dulu pon boleh je beratur je kat luar tu . Macam mana nak book? korang boleh sent message or PM at their facebook .  Bawah ni ada no korang boleh simpan .. Bukan di BATU PAHAT SAHAJA ADA tapi kat jb pon ada okeyy jangan risau
Menu dia pon banyak jugalah pilihan but if the menu sold out they will put at the line queue sold outtttt soo korang dah boleh patah hati dulu dan move on untuk memmikirkan makanan lain yang berkenan dihati dan perut anda . Ramadhan day 9 i try this food and service was very good and faster you guys you try and the food delicious..

I order Kimchi Fried Rice, Tteokbokki with cheese seafood and Honey wings. Seriously sedapp hingga macam nak order lagiii terbayang bayang lepas makan (ok over je minah ni), ada 4 perisa ayam dia korang boleh cuba kalau nak pedas pilih lah yang spicy tuu tapi kalau nak rasa lain takde masalah tauu , they will give plastic glove for eat the chicken . Kimchi Fried Rice they can make for you or you can do by your self . Water can choose juice or else (for Ramadhan they will ask weither we want the warm or cool water as  free dont worry just plain water). Cheese at tteokbokki you can mix by yourself or it will melt . 

Then after the main food finish we move on to the dessert timee.. and it will call as Mango Bingsoo korang takpayah nak belagak nak makan sorang share confirm penat nak habiskan tak tipu. At the top is ice cream and inside the manggo is like ABC punya ice tuu .. sangat halus masuk mulut memang smooth je tau. Dessert dia ada 3 jenis tak silap , antaranya ni yang makan ni manggo, ada watermalen dengan apa tah lagi satu not just one but this very popular HOT.


tak sabar nak terkammm sebab korang order baru buat tau freshh lagi tak bagi yang dah lama buat tuuuu dan manggo dia pon sedap manis masam sikit takde lah masam sangat tu but it suit with that ice and icecream at the top. Ambik masa jugalah nak menghabiskan makanan tu semua .. Tapi korang dah habis makan jangan nak duduk lepak lelama kat situ tauu orang lain dah beratur panjang nak take turn makan .. so if dah habis makan kena chaww cepat sikit and kalau nak sambut birthday pon bolehhh pekerja dia siap tolong nyanyi kan lagi lagu happy birthday and ada je yang sambut birthday kat situ .. so korang boleh la deal dengan pekerja dia untuk surpisseeeeee birthdayyy .
Here are some of their menuu ...



dont forget to try and you will never regret if taste it and the service and give 5 starrrrr ....

Friday, June 2, 2017

KADS1M

Kerajaan akan beri baucer kepada pelajar macam brim bantuan untuk pelajar but this year dah tukar kepada kad debit dari bank rakyat . Pada mulanya pelajar perlu buat daftar secara online dan banyak kali jugalah kes berlaku cakap yang nak daftar tak boleh guna chrome la apa lah sampaikan banyak kali isi serious ni . 

Perlu tunggu sampai bank rakyat hantar email suruh pick up kad tersebut kat bank rakyat yang korang pilih but until now hanya beberapa sahaja yang dah dapat ahh siapa je tak meroyan woii semua nak kad tu cepat hari hari check email menunggu kehadirannya tapi yang dapat hanyalah hampa .

Mulai semalam dah boleh check semakan kads1m secara online dan rata rata mengamuk di media sosial dan sedih tak dapat lagi .. yang dinyatakan hanyalah "SEDANG DI PROSESS" yang masih taktahu websitenya boleh clik ni SEMAKAN .. 

be half as student yang masih tak dapat lagi kad kami berharap sangat dipercepatkan .. Katanya akan diberi itu peringkat tu sangat sedih seriously sehingga bulan 9 . Aigooo .. Rasa lebih rela kot berdiri panjang sepanjang boleh dekat pejabat bendahari uni sendiri berbanding tunggu macam ni . At least kalau baucer tu lagi cepatt .. sekian dari saya

Follow by Email

@templatesyard