K FRY Urban Korean Batu Pahat - Whisper of zlyn

Instagram

Monday, June 5, 2017

K FRY Urban Korean Batu Pahat

Tercari cari mana nak makanan korean yang halal kat Batu Pahat, memang susah nak jumpa mostly non-halal but finally ada juga satu nii KFry Urban Korean dekat bangunan old street and seriously ramai korang kena line up okey atau nak lebih senang boleh reserve dulu tempat korang nak datang pukul berapa but dont be late kalau lambat nanti reservation tu diberi kepada orang lain walkin  . Tak nak book dulu pon boleh je beratur je kat luar tu . Macam mana nak book? korang boleh sent message or PM at their facebook .  Bawah ni ada no korang boleh simpan .. Bukan di BATU PAHAT SAHAJA ADA tapi kat jb pon ada okeyy jangan risau
Menu dia pon banyak jugalah pilihan but if the menu sold out they will put at the line queue sold outtttt soo korang dah boleh patah hati dulu dan move on untuk memmikirkan makanan lain yang berkenan dihati dan perut anda . Ramadhan day 9 i try this food and service was very good and faster you guys you try and the food delicious..

I order Kimchi Fried Rice, Tteokbokki with cheese seafood and Honey wings. Seriously sedapp hingga macam nak order lagiii terbayang bayang lepas makan (ok over je minah ni), ada 4 perisa ayam dia korang boleh cuba kalau nak pedas pilih lah yang spicy tuu tapi kalau nak rasa lain takde masalah tauu , they will give plastic glove for eat the chicken . Kimchi Fried Rice they can make for you or you can do by your self . Water can choose juice or else (for Ramadhan they will ask weither we want the warm or cool water as  free dont worry just plain water). Cheese at tteokbokki you can mix by yourself or it will melt . 

Then after the main food finish we move on to the dessert timee.. and it will call as Mango Bingsoo korang takpayah nak belagak nak makan sorang share confirm penat nak habiskan tak tipu. At the top is ice cream and inside the manggo is like ABC punya ice tuu .. sangat halus masuk mulut memang smooth je tau. Dessert dia ada 3 jenis tak silap , antaranya ni yang makan ni manggo, ada watermalen dengan apa tah lagi satu not just one but this very popular HOT.


tak sabar nak terkammm sebab korang order baru buat tau freshh lagi tak bagi yang dah lama buat tuuuu dan manggo dia pon sedap manis masam sikit takde lah masam sangat tu but it suit with that ice and icecream at the top. Ambik masa jugalah nak menghabiskan makanan tu semua .. Tapi korang dah habis makan jangan nak duduk lepak lelama kat situ tauu orang lain dah beratur panjang nak take turn makan .. so if dah habis makan kena chaww cepat sikit and kalau nak sambut birthday pon bolehhh pekerja dia siap tolong nyanyi kan lagi lagu happy birthday and ada je yang sambut birthday kat situ .. so korang boleh la deal dengan pekerja dia untuk surpisseeeeee birthdayyy .
Here are some of their menuu ...



dont forget to try and you will never regret if taste it and the service and give 5 starrrrr ....

5 comments:

  1. Hurm duduk di Johor dulu rasenye tempat ni tak wujud ataupon tak perasan but If I come to johor prolly lunch here . Weehuuu . Thanks for sharing yaw - Syamsid Blog -

    ReplyDelete
  2. Okay those foods looks so tempting at this hour.. ==

    ReplyDelete
  3. ok. seriously terliur. waahh!! sedapnyaa...

    ReplyDelete
  4. Kat Batu Pahat ada kedai makan Korea!! Wow! Hebat betul penangan Korea kan. Hehe.

    Siqah singgah dan follow sini tau. Selamat berkenalan ye :)

    Btw, nice template. Kemas :)

    ReplyDelete
  5. biar betol halal! facebook dia tarok non halal but no pork no lard..

    ReplyDelete

Follow by Email

@templatesyard