Raya dah dekat - Whisper of zlyn

Monday, June 19, 2017

Raya dah dekat

Kurang daripada seminggu je nak rayaaa nii ahh mesti semua dah start busy dengan persiapan raya kan mana nak cari baju cari kasut cari segalanya tak lupa juga kuih raya. Ada yang beli tunjuk dan ada juga yang beli barang dan buat sendiri . Depends on masa yang korang ada kan .. 
Korang semua mesti dah beli kann semua barang raya and ughhh kalau tengok harga baju raya Ya Allah mahal melonjak lonjak nak jumpa RM120 kebawah seriously susah sangat .

Tapi hari iniii  nak cerita yang sis dah buat kuih haha walaupun satu jenis . Mulanya dah merancang dan bahan semua dah beli untuk buat dua kuih tapi berjaya satu je. Puasa puasa huhhhh dengan kadang panas kadang hujan rasa malas mengencam jiwa oiiii..

Nak share sikit sis buat Cornflakes Coklatt .. okey selalunya arah je my sis buat hahah tapi memandangkan duduk rumah macam buang terbiat sikit soo buat la kuih .

Sangat mudah 3 bahan je iaitu 
-cornflakes, 
-coklat masak 
-butter

cairkan butter and coklat masak gunakan double boil andd jangan letak butter banyak weiii hahaha macam sis terletak banyak and payah nak letak dia dalam kondisi sepatutnya .  dan seperti biasa dah cair semuanya korang boleh masukkan cornflakes and gaul kasi rata semuanya okeyy..

After that just fill the cup ikut lah saiz mana nak . kalau nak besar boleh je tapi biasanya orang akan buat kecik je hahaha . Dah tu korang boleh la letak rice yang warna warni or coklat kt atas diaaaa kalau boleh sepantas kilat jangan dah kering nanti tak boleh letak pula.


and lucky berjaya dapat satu bekas besar cornflakes coklat .. okeylah tuu banyak banyak takut tak habis je .. sekarang kann orang jarang nak datang raya sangat dahh macam pupus je weii.. Nak juga tengok budak budak kecik datang kahkahkah maybe dah lapuk kott trend tu budak lebih suka bermain gadget sahaja . 

Lastlyy nak prepare untuk raya jangan sampai membazir tauuu and banyak lagii boleh gunakan untuk lain . bye






5 comments:

  1. Memang senanglah resipi nie, thanks for sharing sis.. =)

    ReplyDelete
  2. follow back ya akak
    http://shafsafia.blogspot.co.id

    ReplyDelete
  3. huaaaa tengok gambar pun dah rasa sedap dah TT__TT

    ReplyDelete

Follow by Email

@templatesyard